Opening zaterdag 23 Maart 2024

Europese Regelgeving inzake de Bescherming van Persoonsgegevens

gdpr

Privacy Beleid - Informatie over Cooki

 

 

 

 

De 5 Terre zijn die kleine vissersdorpjes gelegen tussen Levanto en La Spezia in de 5 Terre National Park ; kwestie van Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Hier is het allemaal: kleurrijke huizen aan elkaar bevestigd, pleintjes met een paar bomen, kleurrijke boten verspreid, smalle straatjes met steile trappen die de heuvels bedekt met olijfbomen, wijngaarden en citroenbomen beklimmen, met uitzicht op de Ligurische Zee trails . de waarde van deze plaatsen is dat ze vrij zijn geweest om de wilde speculaties van de Italiaanse kust, nog steeds met behoud van de oude tijd smaken van de Middellandse Zee. Vrijwel in deze dorpen het grootste deel van de straten voor het verkeer gesloten zijn en de enige banden om van dorp naar dorp zijn de spoorweg of de paden. de 5 Terre is vandaag een van de belangrijkste toeristische bestemmingen niet alleen de Italiaanse, maar over de hele wereld; om een voorbeeld te noemen, de belangrijkste internationale toeristische gidsen bevatten ten minste 2- 3 dagen in deze plaatsen, zo veel als Rome, Florence en Venetië en dit heeft een overbevolking in de perioden van de grootste toestroom van toeristen gemaakt.


Monterosso , met zijn 1600 inwoners, is het grootste resort in de 5 Terre, maar heeft niet de typische kenmerken bezitten:. Is verdeeld in twee delen door een tunnel die verbindt het oude met het nieuwe gedeelte (Fegina) In vergelijking met andere dorpen, echter, het heeft voordelen: je kunt meer dan 70 hotels en pensions, restaurants, bars en winkels en een prachtig zandstrand dat is de enige in de 5 Terre tellen.


Vernazza in plaats daarvan is het beeld Het dorp van 5 Terre altijd gerapporteerd over toeristische gidsen: in het hoogseizoen, wanneer de trein stopt in het kleine station in het land, honderden toeristen massaal naar het spoor en, wanneer de trein is verdwenen, begint te ga de trap in de enige straat van het dorp waar er bars en winkels totdat je het plein met de haven te bereiken.

Voor Vernazza Amerikaanse toeristen is net zo belangrijk als Florence, zozeer zelfs dat op het plein zaten aan de bar is het makkelijker om het te voelen 'New York accent dat Ligurische. de naam van de stad wordt gezegd dat het ontlenen aan de wijn die werd geproduceerd, de Vernaccia, een soort zoete wijn vergelijkbaar met vandaag Sciacchetrà, een van de beroemdste wijnen uit alle hoeken van Europa en voornamelijk geëxporteerd naar Amerika.


Corniglia is de enige van de vijf landen die staat op een heuvel ongeveer 100 meter boven de zeespiegel: het panorama vanaf hier is echt geweldig.

Door zijn geografische compliance, Corniglia is het leven in vergelijking met andere steden: de toerist die stopt in Corniglia is meestal in het voorbijgaan en om deze reden in Corniglia zijn er geen hotels, maar alleen huizen of B & B uit de naam van de plaats komt van het Latijnse Cornu betekent landtong.

Manarola , Riomaggiore samen, staan ​​bekend om de naam van de weg of pad dat hen verbindt: de Weg, de beroemdste boulevard van Italië.

Manarola De naam wordt gezegd dat afgeleid van het Latijnse rota magna of uit het dialect manarea beide met betekenis van grote wiel en verwijzen naar het stuur van een van de vele molens die ooit daarin was en gebruikt voor het indrukken van de populier bladeren van waaruit werd de cellulose voor de Genuese papierindustrie gewonnen. op de heuvels van Manarola is er produceert het grootste deel van de wijn die in de 5 Terre en Volastra dorp is het hoofdkwartier van de Coöperatieve wijnbouwers van 5 Terre opgericht in 1982.
Riomaggiore is vernoemd naar de rivier die er doorheen loopt; en 'een reeks van huizen die lijken op elkaar gestapeld, met kleurrijke kleuren die vanaf de top van het dorp komen tot porticciolocreando een schilderachtig landschap.

In feite is de kubus vorm van deze huizen inspireerde vele kunstenaars van de twintigste eeuw, in het bijzonder die welke behoren tot de beweging van Macchiaioli.

Het lijkt erop dat Riomaggiore is het oudste dorp van de 5 Terre en de herkomst ervan is te wijten aan de Griekse vluchtelingen. voor meer informatie over de 5 Terre dorpjes kun je zien deze site die u zal toestaan ​​om een virtuele tour van de 5 Terre te nemen.

Fijne, gemoedelijke sfeer
Fijne, gemoedelijke sfeer
Gemoedelijke camping, soort camperplaats-plus. Voor ons in ieder geval een prima combinatie tussen een camping in een camperplaats. Sanitair verouderd, maar schoon. Heet water voor afwassen € 0,50. Wasmachine € 3,50. Douchen (lekker warm) en elektriciteit inbegrepen. Vriendelijke ontvangst. Vier nachten gebleven, de vijf dorpjes bezocht met de trein (5 min loopafstand). Met de fiets naar het mooie strand in 5 minuten. Wekker hoef je niet te zetten, kerkklok :) Lekkere koffie bij het shopje, slechts €1,70
Klein maar fijn
Klein maar fijn
Uiterst kleine staanplaatsen, schoon sanitair en buitengewoon vriendelijk personeel. Ideaal om de omgeving te verkennen en ook voor strandbezoek. Prima restaurants in de buurt en erg gezellig stadje. Wandel en fietsroutes in de omgeving. Ook leuke boottocht langs de kustplastsen en bovendien een goede treinverbinding
Zeer gastvrije ontvangst
Zeer gastvrije ontvangst
Zeer gastvrije ontvangst. Prima camping in het centrum op 10 min lopen van het strand en 5 min van het station om vanuit hier cinque terre te bezoeken. Plaatsen zijn niet groot maar prima te doen. €37 per nacht incl stroom. Sanitair is prima.
Fijn verblijf, goed uitgangspunt voor bezoek aan Cinque terre
Fijn verblijf, goed uitgangspunt voor bezoek aan Cinque terre
Fijn verblijf, goed uitgangspunt voor bezoek aan Cinque terre. (station 7 minuten lopen) Zeer vriendelijke, hulpvaardige eigenaresse. Schoon sanitair. Levanto is een mooie kustplaats!